Stærkt udgangspunkt for Lemvigs hold

I en flot kulisse leverede Team Vestjylland varen og vandt med 11 mål i den første DM-finale.
Den store håndboldweekend i Lemvig fik en lykkelig slutning. Team Vestjylland vandt søndag 33-22 over Odense i den første finalekamp om det danske mesterskab.
Det skete foran hele 850 tilskuere, som også fik en succesoplevelse efter Lemvig Håndbolds nedrykning i lørdags.

Team Vestjylland leverede varen gennem stort set hele kampen og kunne fortjent mærke, hvordan publikummet i Lemvig hylder deres håndboldhelte.
Efter en lige åbning på kampen trak Team Vestjylland afgørende fra gæsterne, da de gik fra 6-5 til 12-6. Føringen blev udbygget frem til pausen. Et eksempel på den flotte og gennemførte indsats var, da Bjarke Buchbjerg scorede på kontraløb i sidste sekund inden pausen, hvilket bragte Team Vestjylland til pauseføringen på 20-10.

Efter pausen nåede de ikke helt samme niveau som i første halvleg. Odense begyndte at bide fra sig og kom op på 25-19, før en timeout fra Team Vestjylland sørgede for at spillet kom tilbage på ret køl.
Gennem hele kampen strålede holdet af spilleglæde og vildskab. Der blev fightet over hele linjen, som da Kristian Østerby ved stillingen 25-18 kastede sig med hovedet forrest mod en løs bold og liggende fik spillet Stian Jørgensen fri til scoring.

Odense var tættest på ved 25-19, men i slutfasen satte Team Vestjylland tingene på plads. Stående klapsalver haglede ned over de unge mænd, og lettelsen og glæden var stor, da Paw Madsen lukkede og slukkede kampen med den sidste scoring til 33-22.

Efter kampen kunne spillerne sidde i omklædningsrummet og være rigtig godt tilfredse med sig selv og hinanden.
De nød tydeligvis at spille foran et så stort og så medlevende publikum.
– Kroppen er jo helt fyldt med adrenalin. Det er noget af det største, jeg har oplevet. Det var dejligt at vise publikum, hvad vi står for, siger Bjarke Buchbjerg.

Spillerne er unge, men de er dog rutinerede nok til ikke at fejre noget for tidligt. Mesterskabet er ikke afgjort endnu.
– Det var en fornøjelse at spille i dag. Vi har snakket meget om, at det her er en kamp over fire halvlege. Nu mangler vi stadig to halvlege i Odense, men det ser da godt ud for os, siger topscorer Rasmus Porup.

Returkampen om det danske mesterskab spilles på søndag i Odense. Der arrangeres bustur til kampen, så Team Vestjylland kan få maksimal opbakning i jagten på det danske mesterskab. Mere information om den tur kan findes her på siden mandag.

Årets pigeklub 2015

Den vestjyske klub Tangsø FS blev i pausen i EM-kampen mellem Danmark og Portugal i dag på Viborg stadion kåret som Årets Pigeklub 2007. Det er 13. gang, at DBU kan kåre Årets Pigeklub, der har nominerede klubber fra hele Danmark.

De var i alt ni klubber der kæmpede om at få titlen som Årets Pigeklub 2007 og den belønning der følger med – en check på 10.000 kroner fra dansk kvindefodbolds sponsor, 3F, til klubbens pigeafdeling, en vandrepokal, diplom, samt t-shirts til alle pigeungdomsspillerne, trænerne og lederne i klubbens pigeafdeling.

Og det blev Tangsø FS, der ligger i den midt- og vestjyske del af danmarkskortet, der løb med titlen som Årets åigeklub 2007.

Formand for DBUs Pigegruppe, kaj D. Larsen begrunder herunder valget:

“Tangsø FS er et flot eksempel på en klub, hvor en målrettet indsats kan betyde en stor udvikling. Klubben håndplukkede blandt andet seks friske piger til at gå ud og opsøge piger i området, der kunne tænke sig at spille fodbold. Og det gav pote. Klubben har nu ialt 52 piger, og samtidig er der kommet 12 nye pigetrænere til klubben. Og det er rigtig flot, ” lyder det fra Kaj D. Larsen om baggrunden for valget af Tangsø FS.

Vinderen blev afsløret i kamppausen på Viborg Stadion, hvor det danske kvindelandshold i dag spiller EM-kvalifikationskamp mod Portugal. Her kunne 15 glade piger og en repræsentant fra klubben modtage prisen som Årets Pigeklub 2007. I alt 150 piger fra de nominerede klubber var repræsenteret på Viborg Stadion.