Stærkt udgangspunkt for Lemvigs hold

I en flot kulisse leverede Team Vestjylland varen og vandt med 11 mål i den første DM-finale.
Den store håndboldweekend i Lemvig fik en lykkelig slutning. Team Vestjylland vandt søndag 33-22 over Odense i den første finalekamp om det danske mesterskab.
Det skete foran hele 850 tilskuere, som også fik en succesoplevelse efter Lemvig Håndbolds nedrykning i lørdags.

Team Vestjylland leverede varen gennem stort set hele kampen og kunne fortjent mærke, hvordan publikummet i Lemvig hylder deres håndboldhelte.
Efter en lige åbning på kampen trak Team Vestjylland afgørende fra gæsterne, da de gik fra 6-5 til 12-6. Føringen blev udbygget frem til pausen. Et eksempel på den flotte og gennemførte indsats var, da Bjarke Buchbjerg scorede på kontraløb i sidste sekund inden pausen, hvilket bragte Team Vestjylland til pauseføringen på 20-10.

Efter pausen nåede de ikke helt samme niveau som i første halvleg. Odense begyndte at bide fra sig og kom op på 25-19, før en timeout fra Team Vestjylland sørgede for at spillet kom tilbage på ret køl.
Gennem hele kampen strålede holdet af spilleglæde og vildskab. Der blev fightet over hele linjen, som da Kristian Østerby ved stillingen 25-18 kastede sig med hovedet forrest mod en løs bold og liggende fik spillet Stian Jørgensen fri til scoring.

Odense var tættest på ved 25-19, men i slutfasen satte Team Vestjylland tingene på plads. Stående klapsalver haglede ned over de unge mænd, og lettelsen og glæden var stor, da Paw Madsen lukkede og slukkede kampen med den sidste scoring til 33-22.

Efter kampen kunne spillerne sidde i omklædningsrummet og være rigtig godt tilfredse med sig selv og hinanden.
De nød tydeligvis at spille foran et så stort og så medlevende publikum.
– Kroppen er jo helt fyldt med adrenalin. Det er noget af det største, jeg har oplevet. Det var dejligt at vise publikum, hvad vi står for, siger Bjarke Buchbjerg.

Spillerne er unge, men de er dog rutinerede nok til ikke at fejre noget for tidligt. Mesterskabet er ikke afgjort endnu.
– Det var en fornøjelse at spille i dag. Vi har snakket meget om, at det her er en kamp over fire halvlege. Nu mangler vi stadig to halvlege i Odense, men det ser da godt ud for os, siger topscorer Rasmus Porup.

Returkampen om det danske mesterskab spilles på søndag i Odense. Der arrangeres bustur til kampen, så Team Vestjylland kan få maksimal opbakning i jagten på det danske mesterskab. Mere information om den tur kan findes her på siden mandag.

Sejr til Lemvigs håndboldhold

De unge mænd tabte i Odense, men den store hjemmesejr sikrede flotte guldmedaljer til Team Vestjylland.
Danmarks bedste ynglingehold er fra Lemvig Kommune. Det blev slået endeligt fast søndag eftermiddag i Odense.
Team Vestjylland tabte den anden finalekamp 25-28 til Odense Håndbold, men efter sejren på 33-22 i den første finalekamp blev Team Vestjylland en sikker dansk mester.

– Odense spillede meget offensivt fra starten for at prøve at slå vores spil i stykker. Så det blev en meget rodet kamp, hvor der gik lidt panik i den, og tilskuerne stod næsten helt ude på banen. Drengene leverede et godt stykke håndværk, men det var i Lemvig, vi vandt det danske mesterskab, siger teamchef Orla Østerby.

Det danske mesterskab er den ultimative kulmination på det arbejde, der startede i Team Vestjylland for fire år siden. Det glæder Orla Østerby, at det er lykkedes at skabe et mesterhold på basis af de lokale spillere. Paw Madsen bor i Linde på den forkerte side af kommunegrænsen, og han er den eneste af guldvinderne, der bor udenfor Lemvig Kommune.
– Det er fantastisk, at det er lykkedes. Det er ikke spillere, vi har købt til at spille for os, det er spillere vi selv har udviklet, siger Orla Østerby, der sender en meget stor del af æren videre til træneren gennem de fire sæsoner, Michael Tind.

– Den her succes er hans fortjeneste. Det har været et langsigtet projekt, hvor der aldrig har været i tvivl om hans rolle. 1. maj er det fire år siden, jeg ringede til Michael Tind for at få ham med i projektet. 14 dage senere stod han for den første træning, og siden har udviklingen været i gang. Det er fantastisk, siger Orla Østerby.